olie_verversen actie prijs!

Olie verversen

Aantal prijzen opgevraagd.
olie_verversen actie prijs!

Bekijk de kosten van het olie verversen voor uw auto

Voordelen van ServiceRight

olie_verversen

Wat houdt olie verversen in en wat zijn de kosten?
De olie wordt ververst en het oliefilter vervangen. De monteur kan tijdens het olie verversen eventuele problemen signaleren en indien met u overeengekomen het meerwerk uitvoeren. Zo voorkomt u dat de nog goed functionerende onderdelen schade oplopen van de reeds versleten onderdelen in uw auto. De kosten van de olie beurt bestaan uit:


Ons advies: Elke 10.000 km of 6 maanden

De olie ververs beurt bevat:

Verversen van de olie*
Vervangen van het oliefilter
Resetten van het Service Interval
Afstempelen van de onderhoudsboekjes
3 maanden Bovag garantie op reparatie en onderhoud.
* Speciale oliën tegen extra betaling

- Inclusief arbeid
- Inclusief milieutoeslag
- Inclusief BTW

De gemiddelde duur van deze dienst:
0.5 uur
Olie verversen


Om uw auto optimaal te laten presteren is het van belang om regelmatig de motorolie van uw auto te peilen en zo nodig te verversen. De motorolie is namelijk uitermate belangrijk voor de werking van uw motor en de levensduur. De juiste motorolie en de juiste hoeveelheid zijn vereist voor een goede smering van de motor en het beperken van eventuele slijtage. Vervuilde olie kan voor schade zorgen aan uw auto motor en moet daarom regelmatig worden ververst. Plan via Serviceright snel een afspraak in om uw motorolie te laten verversen en de goede prestaties van uw auto te behouden.Wat houdt olie verversen in?


De motorolie zorgt voor goede prestaties van uw auto motor en een verlenging van de levensduur. Naast de motorolie is uw auto ook voorzien van een oliefilter om de olie schoon te houden en de motor te koelen. Ondanks de oliefilter komt er toch nog vuil bij de motorolie dat op den duur zorgt voor slijtage, slechte wrijving, corrosie en slechte koeling van de auto motor. Schone motorolie zorgt daarnaast voor het schoonmaken van de oliecircuit, de motor en het afdichten tussen cilinderwand en zuiger. Tot slot is de motorolie noodzakelijk voor de goede loop van bewegende onderdelen. De motorolie en oliefilter worden dan ook in combinatie vervangen. Er gaat per type auto verschillende olie in. Er zal dan ook de juiste olie moeten worden gebruikt bij de juiste auto. Daarnaast is het ook belangrijk om de juiste hoeveelheid bij te vullen. Er is een minimum en een maximum die moeten worden aangehouden. Het overschrijden van de maximumniveau kan net zo schadelijk zijn en voor lekkages zorgen. De interval van het verversen van de motorolie verschilt ook per auto en is terug te vinden in uw auto handleiding. Het is afgeraden om meer dan een jaar met dezelfde motorolie te rijden. Bij overtollig gebruik kan er sprake zijn van een lekkage. U kunt zien dat het dus belangrijk is om de olie tijdig te verversen en ongemakkelijkheden te voorkomen.Wanneer moet de motorolie worden ververst?


In uw auto handleiding staat hoe vaak de motorolie moet worden ververst. Dit verschilt natuurlijk per auto. Het is in ieder geval niet aangeraden om meer dan een jaar met dezelfde motorolie te rijden en als de auto minder dan 1000 kilometer doet met een halve liter motorolie dan is er wellicht sprake van een lek. Het kan eventueel ook zijn dat de olietank niet goed is afgesloten. Het verbruik van te veel motorolie kan verschillende oorzaken hebben. Verkeerde olie gebruik, overbelasting, vervuilde kleppen, de weersomstandigheden of een versleten motor kunnen bijvoorbeeld de oorzaak zijn. Ook uw rijgedrag kan hierin een rol spelen. Kijk daarom ook onder de auto voor eventuele lekkende olie en peil regelmatig uw motorolie. Zo houdt u zelf ook bij of het tijd is om de olie te verversen. Aangezien het ook van uw rijgedrag afhangt kunt u helaas niet alleen van uw auto handleiding afgaan. Bij bepaalde reparaties zoals het vervangen van de koppakking van uw auto is het noodzakelijk om ook meteen de olie te verversen. Als deze reparatie recent bij uw auto is uitgevoerd kunt u er vanuit gaan dat de olie reeds is ververst.Kosten voor het verversen van de motorolie?


Omdat elke auto verschillend is en om een andere soort olie en andere hoeveelheid olie vraagt kan de prijs voor het verversen van de olie per auto nogal verschillen. In grotere auto's gaat nou eenmaal meer olie dan kleinere auto's. Sommige auto's hebben speciale oliën nodig. Olie die goed past bij uw type motor en motor verbruik zorgt voor een betere vermogen en een motor die soepeler loopt. Door het gebruiken van een verkeerde motorolie kan de benzineverbruik van uw auto ook omhoog gaan.Hoe controleer ik mijn motoroliepeil?


Het regelmatig controleren van uw motoroliepeil is van groot belang en gelukkig iets dat u gemakkelijk zelf kunt uitvoeren. Het is aan te raden om dit te doen nadat u de motor ongeveer een uur niet heeft laten draaien. Zo is de olie in de carter gezakt en kunt u de motor even warm laten draaien voordat u de olie gaat peilen. Voor de goede beeldvorming is het ook belangrijk dat de auto recht staat, ga dus bijvoorbeeld niet op een helling staan. Allereerst haalt u de peilstok eruit en maakt hem schoon met een doekje om hem vervolgens weer terug te stoppen in de motor. Na enkele seconden kunt u de oliepeilstok er weer uithalen en controleren of de oliepeil stand tussen de aangegeven minimum en maximum van de oliepeilstok zit. Als de oliepeil stand net tegen het minimum of onder het minimum staat moet er olie worden bijgevuld. Het bijvullen dient op lage tempo en zorgvuldig te worden gedaan zodat u ook niet de maximum overschrijdt. Na het bijvullen wacht u nog even om de olie te laten zakken en peilt dan nog een laatste keer om te controleren of alles goed is gegaan.Kan ik het verversen van mijn olie ook zelf doen?


Het verversen van de motorolie is niet hetzelfde als het vervangen van een distributieriem of een koppeling. Beide zijn voorbeelden van reparaties die om enige vakmanschap en ervaring vragen. Het verversen van de olie is daarentegen geen onderhoud waar u uitzonderlijk technisch voor moet zijn aangelegd. Men kan zich wel afvragen of het gezien de kosten en de moeite die daar tegenover staat, niet gemakkelijker is om het toch bij een autogarage te laten doen. Bij de autogarage staat er immers een brug om het werk al veel gemakkelijker te maken. De monteur kan hier makkelijk onder staan om de eventuele zwarte kunststof plaat te verwijderen en de olie af te tappen via de aftapplug. In sommige gevallen is daar een speciale sleutel voor nodig. Deze sleutel zal de automonteur in de autogarage voor het grijpen hebben. Daarbij komt ook dat de afgelopen olie bij de autogarage meteen kan worden gedumpt. Hou rekening met deze ongemakkelijkheden als u ervoor kiest om zelf de motorolie te verversen en de oliefilter te vervangen. De gemiddelde duur van het verversen van de olie is een half uur bij de autogarage. Hou er ook rekening mee dat zelf verversen van de olie meer tijd bij u in beslag kan nemen als u geen brug en eventuele speciale gereedschap tot uw beschikking heeft.Olie Verversen voor uw auto:

ServiceRight kan olie verversen in alle provincies uitvoeren waaronder:
Drenthe Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Noord Brabant Noord Holland Overijssel Utrecht Zeeland Zuid Holland

Wat 4350 automobilisten zeggen over ServiceRight-Auto's:
peeters uit Schijndel (Alfa Romeo rijder)16-05-2018
gewoon handig, geen gedoe.
snel geregeld en de service was gewoon top!
M. Van Ieperen uit Nieuwegein (Peugeot rijder)11-05-2018
Aardige man, zeer schone auto, snel geregeld, top!
Ad Dekker uit Heerhugowaard (Renault rijder)11-05-2018
Goede hulp
Rene Verhoef uit Maarssen (Renault rijder)07-05-2018
goede en duidelijke service
De garage was ook helemaal top
rob van seumeren uit 's-Hertogenbosch (Land Rover rijder)07-05-2018
prima service. goede communicatie over moment ophalen en brengen. Auto netjes gepoetst!


9.5      Gemiddeld uit 4350 beoordelingen

Tesselaar
Correcte afhandeling.

J.J. Vonk - Fiat (Heerlen)
Auto is nagekeken. Reparatie was noodzakelijk is kon binnen ...

Anja Hondius - Citroen (Alkmaar)
Keurig verzorgd.

Bikker - Renault (Heerenveen)
De reparatie is naar wens uitgevoerd en tegen een redelijke ...

D. meisner - Renault (Nieuwegein)
Snelle goede duidelijke service.. doen wat ze beloven
Bekijk alle 4350 beoordelingen.
ServiceRight bedrijven


apk_keuring

grote_beurt

airco_service

kleine_beurt