remblokken_achter_vervangen actie prijs!

Remblokken achter vervangen

Aantal prijzen opgevraagd.
remblokken_achter_vervangen actie prijs!

Bekijk de kosten voor het vervangen van de remblokken aan de achterzijde van uw auto

Voordelen van ServiceRight

remblokken_achter_vervangenWaarom moet ik op tijd mijn remblokken achter vervangen?
Voor veilig autorijden zijn goedwerkende remblokken essentieel. Voor zowel u als uw medeweggebruikers. De remblokken achter zorgen voor remsterkte. Doordat deze drukken tegen de remschijf zal de auto snel of minder snel remmen. De remblokken slijten een beetje elke keer als u op het rempedaal trapt. Op den duur zullen de remblokken achter millimeters verslijten en dan zijn ze aan vervanging toe. Dit is vaak te horen aan het piepende "ijzer op ijzer" geluid. Als u te lang wacht met het vervangen van de versleten remblokken dan is de kans erg groot dat u uw remschijven beschadigd! Deze reparatie is tevens een stuk duurder!

Hoe controleer ik of de remblokken aan de achterzijde van mijn auto aan vervanging toe zijn en wat zijn de kosten?
De wrijving tussen remblokken achter en remschijven neemt af wanneer de remblokken achter te vaak gebruikt zijn. Dit is goed aan te voelen door de rem in te trappen in een veilige straat met 50 km/uur. Merkt u dat de auto niet direct tot stilstand komt, dan raden wij u aan om een monteur naar de remmen te laten kijken. Sommige remblokken zijn voorzien van een slijtindicator. Deze zorgen voor een piepend geluid bij het remmen. Hoort u een scherp piepend geluid wanneer u remt? dan is dat een teken dat u indicator bloot is komen te liggen. In dit geval is het verstandig om de remblokken achter na te laten kijken door een monteur.

De gemiddelde duur van deze dienst:
1.0 uur

Remblokken vervangen


Het vervangen van de remblokken bij slijtage is zeer belangrijk voor een goed functionerende remsysteem en uiteindelijk uw veiligheid. Alarmerende signalen zijn bijvoorbeeld piepende remmen of natuurlijk een vertraagde remsysteem. Slijtage van de remblokken is onvermijdelijk. Elke keer bij het remmen, wrijven de remblokken en schijven tegen elkaar aan waardoor er geleidelijke slijtage ontstaat. De remblokken worden uiteraard bij elke kleine en grote beurt nagekeken en eventueel vervangen in overleg. Slijtage van de remblokken is ook afhankelijk van uw rijgedrag. Laat de remblokken ook meteen controleren als daar tussendoor aanleiding voor is. Onnodige extra kosten kunnen daarmee worden vermeden.
Wat is de functie van de remblokken?


Er bestaan twee soorten remmen. De trommelremmen en de schijfremmen die door middel van een remklauw tegen de remblokken worden gedrukt als u op de rem drukt. De remblokken zorgen voor rem sterkte. Hierdoor worden grote krachten op de remschijven en de remblokken uitgeoefend. Deze remblokken zullen na een aantal kilometers de nodige slijtage ondergaan, dit is onvermijdelijk. Hierdoor zal de auto ook minder snel gaan remmen. De remblokken nemen telkens in millimeters af totdat ze aan vervanging toe zijn. U hoort dan vaak de piepende "ijzer op ijzer" geluid. Goedwerkende remblokken zijn van essentieel belang voor de veiligheid van zowel u als u medeweggebruikers.
Wanneer moeten de remblokken worden vervangen?


Uw rijgedrag heeft veel invloed op het slijten van uw remblokken. Vooral als u kleine ritten maakt binnen de stad en vaak op de rem moet, zullen uw remblokken sneller slijten dan wanneer u vaak op de snelweg zit om grotere afstanden af te leggen. Ook als u voorzichtig rijdt is het aangeraden om de remblokken regelmatig te controleren. Door het remmen, de bijkomende wrijving, de weersomstandigheden waardoor de remblokken aan warmte en vocht worden onderworpen zullen de remblokken toch gaan slijten.

De remblokken worden natuurlijk gecontroleerd bij zowel de kleine als de grote beurt. Als er aanleiding voor is kunt u tussendoor de staat van uw remblokken altijd na laten kijken bij de autogarage. Het is ook een controle die u zelf kunt uitvoeren door bijvoorbeeld op een lege 50 kilometer weg op de rem te drukken en te kijken in welke mate de auto hierdoor tot stilstand wordt gebracht. Veel nieuwe auto's zijn ook voorzien van een slijtage indicator die gaat piepen bij het remmen als de remblokken aan vervanging toe zijn. Als dat het geval is dan is het aangeraden om langs de autogarage te gaan om de dikte van de remblokken te laten controleren. De remblokken zijn bij een dikte van nog maar 3 millimeter wel toe aan vervanging tenzij u alvorens een piepende en schrapende geluid hoort bij het rijden. Dat getuigt van ernstige slijtage waarbij de remblokken zo snel als mogelijk dienen te worden vervangen.

Hoe vaak de remblokken vervangen moeten worden staat niet vastgesteld. Het zou natuurlijk makkelijker zijn als het voor u wordt aangegeven in de auto handleiding en bijgehouden in de onderhoudsboekje zoals dat gebeurt voor het vervangen van de distributieriem. Maar er zijn hier namelijk te veel verschillende factoren voor. Los van uw rijgedrag en frequentie hangt het er natuurlijk ook vanaf welke remblokken er worden gemonteerd. A-merk onderdelen zullen vanzelfsprekend een langere levensduur hebben.
Kosten vervangen remblokken.


De kosten van de remblokken verschillen natuurlijk ook per type auto. Allereerst is het belangrijk te weten welke remblokken dienen te worden vervangen. Meestal zijn het de remblokken aan de voorzijde die aan vervanging toe zijn omdat deze het meest te verduren krijgen vanwege het gewicht. In beide gevallen wordt zowel de linker als de rechter remblok vervangen om een gelijkmatige remwerking te realiseren. De kosten van de remblokken komen dan ook gepaard. Soms is het ook verstandig om ook meteen de remschijven te laten vervangen als deze ook versleten zijn. Het is dan kostenbesparend om zowel de remblokken als de remschijven tegelijkertijd te vervangen omdat alles toch al los is gehaald en de automonteur daar makkelijk bij kan. Tot slot zal de kwaliteit van de onderdelen doorslaggevend zijn in de hoogte van de prijs voor het vervangen van de remblokken. Voor dergelijke reparaties zoals bijvoorbeeld het vervangen van de remschijven kunt u altijd een vrijblijvende offerte opvragen bij Serviceright via de mail, de chat of telefonisch bij de klantenservice op 0882222 000 en van de tijdelijke 20% korting genieten.
Kan ik de remblokken zelf vervangen?


Als u een beetje van sleutelen houdt en het gaat u toevallig ook makkelijk af dan behoort het ook tot de mogelijkheid om de remblokken zelf te vervangen. Mocht het niet lukken dan kunt u natuurlijk altijd nog bij de autogarage terecht. Het is allereerst belangrijk om de juiste kwalitatieve keuze te maken wat betreft de remblokken die u gaat gebruiken. De benodigdheden bij het vervangen van de remblokken zijn een krik om de wielen stuk voor stuk op te kunnen hijsen en een sleutel. Wij zullen u stapsgewijs uitleggen hoe u de remblokken zelf kunt vervangen als dat uw wens is en wat daarbij de aandachtspunten zijn.


Let er wel op dat u bij het terugduwen van de cilinder eerst de hoeveelheid remvloeistof controleert. Staat de niveau van de remvloeistof hoog en denkt u dat het kan gaan overstromen? dan zult u daar eerst wat vloeistof van af moeten zuigen. Zorg er wel voor dat de remvloeistof niet onder de aangegeven minimum komt te liggen. De remmen zijn belangrijk voor uw eigen veiligheid en die van uw medeweggebruikers. Als u twijfelt over uw bekwaamheid om dit allemaal zorgvuldig uit te voeren, neem dan geen risico's en breng de auto naar een autogarage om de remblokken daar te laten vervangen.Remblokken Achter Vervangen voor alle merken:


ServiceRight kan remblokken achterzijde vervangen voor alle merken uitvoeren waaronder:


Wat 4350 automobilisten zeggen over ServiceRight-Auto's:
peeters uit Schijndel (Alfa Romeo rijder)16-05-2018
gewoon handig, geen gedoe.
snel geregeld en de service was gewoon top!
M. Van Ieperen uit Nieuwegein (Peugeot rijder)11-05-2018
Aardige man, zeer schone auto, snel geregeld, top!
Ad Dekker uit Heerhugowaard (Renault rijder)11-05-2018
Goede hulp
Rene Verhoef uit Maarssen (Renault rijder)07-05-2018
goede en duidelijke service
De garage was ook helemaal top
rob van seumeren uit 's-Hertogenbosch (Land Rover rijder)07-05-2018
prima service. goede communicatie over moment ophalen en brengen. Auto netjes gepoetst!


9.5      Gemiddeld uit 4350 beoordelingen

Theuerzeit - Daewoo (Rijswijk zh)
Snelle reactie van service right! Ben fijn en op de aangege...

Ria - Peugeot (Weert)
snel en vakkundig behandeld

J. van der Gracht - Kia (Hoorn nh)
Top service! Ik ga hier zeker vaker gebruik van maken

R. de Boer - Peugeot (Utrecht)
5 sterren zie boven

Bolt - Ford (Groningen)
Heerlijk alles goed geregeld, de auto werd opgehaald en tege...
Bekijk alle 4350 beoordelingen.
ServiceRight bedrijven


apk_keuring

grote_beurt

airco_service

kleine_beurt